Csak Semmi Pánik !

Az utóbbi években életünket nap-nap után ismétlõdõ stresszhelyzetek uralják: reggeli sietős elindulás, tülekedés a buszon, az autóban töltött forgalmi dugók, a főnök irreális elvárásai, az anyós napi szurkálódásai, a bolti sorbanállás. A tartósan fennálló, nem jelentős, de elkerülhetetlen mindennapi bosszúságaink - úgynevezett stresszorok - krónikus stresszt okoznak.

Kopp Mária pszichiáter, magatartáskutató és munkacsoportja a negatív stresszorokat három csoportra osztotta.

Hatásukra alakul ki a krónikus fáradtság. Állandósulhatnak a stresszoldás különböző formái: túlzott cigaretta, alkohol- és/vagy kávéfogyasztás, túlzott evés. Jelentkezhet álmatlanság, fej- és hátfájás, nehézlégzés, evés- és emésztési zavarok, a szexuális élet zavarai.

Kimutatták, hogy stresszhatásra csökken a szervezet ellenálló képessége, gyakoribbá és ismétlődővé válnak a különböző fertőzések, majd kialakulhatnak konkrét lelki és testi betegségek. Ezért gyakoribb a pánik, a szorongás, a depresszió. Fiatalabb életkorban jelentkezik a magas vérnyomás, a szívinfarktus, és az agyi történés is.

A stressz egészségkárosító hatása nagyban függ attól, ki hogyan él meg egy helyzetet, és azt hogyan tudja kezelni. Megtanulható, hogyan álljunk ki saját érdekeinkért, hogyan oldjunk meg eddig nem tapasztalt problémákat, és az, hogy az ember “ami nem inge, ne vegye magára”.

Már Győrben, a rendelésünkön is hozzáférhetõek azok a tréningek, amelyeken elsajátíthatók a stresszkezelés különbözõ módszerei: felnõtteknek a Williams Életkészség Program (WÉK) stresszkezelõ tréningje, az önérvényesítéstről szóló Asszertív tréning, szorongó, túlzottan izgulós kamaszoknak  a Merész Macska (Coping Cat) csoportos tréning.  

A stresszkezelés az egészségmegőrzés és a betegségek megelőzésének egyik hatásos eszköze.

Csak semmi pánik – itt a segítség.

 

Tréner : Dr. Gaál Éva 

Csoportokat minimum hat fő jelentkezése estén indítok Győrben.

Igény és megfelelő létszám esetén a megye más területén is tartok tréninget

Bejelentkezés: reggel 8 és 9 óra között a +3630/9276-394 telefonon, vagy e-mailben drgaaleva@gmail.com