Nemzetközi Oltóközpont

Korunk felgyorsult tempója, az utazás mind szélesebb körben való elterjedése magával hozta sok ember egy időben, nagy távolságokra történő utazását. Gyönyörű tájak, érdekes emberek, izgalmas kalandok várják az utazókat világszerte. A különlegesség utáni vágy, az egzotikummal való személyes kapcsolat keresése, a felfedezés izgalma az egyik legõsibb mozgatórugónk, mely minden emberben munkál és megérinti a vele való találkozás.

Az utazóknak az élmények mellé azt a biztonságot kínáljuk, mely nélkülözhetetlen egy felhőtlen nyaralás vagy egy sikeres üzleti út élvezetéhez.

Központunkat 2009. márciusában nyitottuk az Országos Tisztifőorvos engedélyével, mely feljogosít többek között a sárgaláz elleni oltás beadására és nemzetközi oltási bizonyítvány (WHO által kibocsátott „SÁRGA KÖNYV”) kiállítására. Ez az egyetlen hivatalos dokumentum, melyet a sárgaláz elleni kötelező védőoltást kérő országok elfogadnak igazolásként.

Az utazók felkészítése speciális látásmódot és problémakezelést igényel az orvostól. Úgy kell útnak indítanunk az utazót, hogy nincs lehetőségünk visszarendelni őt kontrollra, nem áll mögötte diagnosztikai, szakorvosi vagy kórházi háttér, nem tudja pótolni gyógyszerkészletét, adott esetben több száz vagy több ezer kilométerre van egy orvostól.

Az utazási orvoslásban kiemelt szerepet kap a megelőzés. Ennek egyik eleme a távoli országokban leggyakrabban előforduló fertőző betegségek elleni védelem kialakítása, melyet védőoltásokkal érünk el. Az immunrendszerben kialakítandó ellenanyagszint eléréséhez azonban idő kell, esetleg több oltásból álló sorozat, mely heteket hónapokat vehet igéynbe.Előfordul, hogy erről az utazók gyakran megfeledkeznek és csak utazás elõtt néhány nappal jelentkeznek  a  kötelező védőoltás felvételére.

Általában a védettség kb. 90%-os kialakulására az utolsó védőoltás beadása után 14 nappal lehet számítani!

A felkészítéshez tartozik az utazó egészségi állapotának, esetleges betegségeinek, gyógyszerszedésének feltérképezése, mert bizonyos állapotokban, vagy gyógyszerek szedése esetén nem kaphat meg egyes védõoltásokat vagy preventív kezelést. Felmérve egy utazás kockázatát optimalizálhatjuk a gyógyszerek adagját, esetleg megváltoztathatjuk a bevitel módját.

A tanácsadás részét képezi a várható általános körülményekben rejlő veszélyekre való felkészítés. Ilyen a napsugárzás, szúnyogok, állatok elleni védelem, vízkezelés, étkezés.

Rendel:  Dr. Begya László utazási orvos, üzemorvos, sebész

Rendelés helye: 9024 Gyõr, Baross Gábor u. 71. fsz. 3.

Rendelési idõ: kedd 17-19 óra (csak elõzetes bejelentkezés alapján)

                           vagy telefonmegbeszlés szerint közösen egyeztetett idõpontban;

Bejelentkezés  a +3630/9578-804  telefonon

Utazási orvoslás