"...Testünkhöz tehát bizalmas barátként viszonyuljunk, dícsérjük meg, ha jól működik, merjük szeretni testünket, mert akkor az is szeretni fog bennünket! Ez hozzátartozik az egészséges -  ösztönös önszeretethez...."-írja Koronkay Bertalan tanár úr.

Az autogén tréning  hét lépésből álló relaxációs gyakorlatsor, amelyet hétről-hétre újabb lépésekkel haladva fokozatosan lehet megtanulni.Különlegessége abban rejlik, hogy egyszerű, gyakorlatilag mindenki számára elsajátítható. Egyetlen feltétele van ennek: a napi otthon gyakorlás Mint egy edzésprogamot, ezt is szorgalmasan, kitartóan kell végezni. Három hónap rendszeres gyakorlás  maradandó pozitív változásokat eredményez testi és lelki téren egyaránt, nyugalmat, higgadtságot és stabilitást teremt. Megváltoztatja testünkhöz és általa a külvilághoz való viszonyulásunkat.

- Egészséges embereknek: Szívesen tanítom az autogén tréninget egészséges embereknek, akik szorongós, aggódós, izgulós,"stresszelős" alkatúak.

- Fiatalok kiválóan használhatják például erős vizsgadrukk ellen, mások előadások, szereplések okozta lámpalázat tudnak csillapítani általa.Egy 15-20 perces gyakorlat alkalmilag több órányi alvást pótolhat.

- Kismamáknak, leendő kismamáknak: Segít, hogy szorongásaikat csökkentve testük kiegyensúlyozottabban működjön, megérjen  és kinyíljon a megtermékenyítéshez szükséges befogadásra. Majd nyugodtabban, felszabadultabban tudják viselni áldott állapotukat, könnyebben hangolódjanak össze kisbabájukkal.

- Pánikbetegeknek, szorongóknak : Kifejezetten jó hatású pánikbetegség gyógyításában! Segít áthangolni a beteg túlérzékeny szervezetét, amely a külső stresszekre és a fokozott belső érzékelésre látszólag "ok nélkül" is azonnal beriaszt és veszélyt jelez. 

-Koronkay Bertalan Tanár úr szerint :

"...Az Autógén Tréning első, az "izmok ellazulását" eredményező gyakorlata megelőzheti a csont-izom-izületi megbetegedéseket, melyek az állandó görcsös, stressz okozta élősdi feszültségek  következtében jönnek létre.

A "melegség gyakorlat" megelőzhet sok érrendszeri anomáliát és a "meleg a szívem"  célformula a szívkoszorúereket lazítja el, optimálisabb vérellátást biztosítva a szívizomzatnak. Ennek különösen nagy jelentősége van az infarktus veszély miatt, mely már a harmincas életévekre elõretolódott, és a nőket is jobban veszélyezteti, mint 40 évvel ezelőtt.

A "napfonat gyakorlata" zsigeri szabályzó hatása a gyomorfekély, a krónikus gyomor-bélhurut, az epebántalmak, a colitis különböző formáit képes megelõzni, gyógyítani, együttműködve a belgyógyászattal....

...Testünkhöz tehát bizalmas barátként viszonyuljunk, dícsérjük meg, ha jól működik, merjük szeretni testünket, mert akkor az is szeretni fog bennünket! Ez hozzátartozik az egészséges -  ösztönös önszeretethez.... "