Sokan, sokféleképpen vélekednek az asztrológiáról, főként az újságok asztrológiai rovataiból szerezvén ismereteket. Gyakran olvashatunk egyetlen bolygó (leggyakrabban a Nap) jellemzése alapján komplett elemzéseket és előrejelzéseket.

Ezek ellentmondásosak lehetnek, hiszen a tíz fő bolygó, a tizenkét ház, a fényszögek vizsgálata nélkül nem lehet teljes egy születési ábra elemzése vagy egy adott időminőség-vizsgálat. Azonban érdemes részletesebben tájékozódni az asztrológia területén, hiszen érdekes tapasztalatokra tehetünk szert és kiválaszthatjuk a nekünk tetsző irányzatokat.

A humanisztikus asztrológia valójában a mély önismeret egyik útja, mely az asztrológia eszköztárát humanisztikus pszichológiai értelmezésben alkalmazza. Külön hangsúlyt fektet az ember saját önismeretén alapuló egyéni döntéseire. Az asztrológia azt mutatja meg, mit kaptunk a kosarunkba az induláskor (tehetségek és hajlamok), és milyen hatások várhatóak utunk során. Hogy melyik ajándékokat használjuk fel és hogyan alkalmazkodunk a változó körülményekhez a rendelkezésre álló eszközökkel, az csak rajtunk múlik.

Tanácsadásom fő területei: önismeret, életfeladat, karrier, párkapcsolat, család, egészség, gyermekhoroszkóp.

Dr. Begya Orsolya, pszichiáter szakorvos jelölt

e-mail: begyaorsi@gmail.com

 

Csillagútmutató

Az eligazodáshoz segítségül álljon itt egy rövid ízelítő a bolygók és a két fő tengely humanisztikus értelmezéséhez.

Ascendens (Asc): a jungi persona, a világhoz való kapcsolódásunk, ahogyan mások látnak minket, amit magunkból mutatunk a világnak.

Descendens (Desc): a társhoz való viszonyunk meghatározója, amit egy kapcsolatban adunk és kapunk.

Immum Coeli (I.C.): a gyökereink, a családunkhoz való viszonyunk, amit hozunk a múltból.

Medium Coeli (M.C.): a társadalomban elfoglalt helyünk, szerepünk, amivé válhatunk.

Dr. Begya Orsolya, pszichiáter szakorvos jelölt

e-mail: begyaorsi@gmail.com